Dodo’s Alive Biografie


'Dodo’s Alive' is een rockcoverband uit het Westland, bestaande uit vijf uiteenlopende muzikale artiesten. Opgericht in begin 2015, is deze formatie voortgekomen uit de opgeheven band 'Dodo’s Revenge'. 

 

Na het afscheid van Dodo’s Revenge eind 2014 (na 5 jaar bestaansrecht), konden gitarist Wilfred Scheffers en bassist/zanger Ruben van Dijk niet stil zitten en begonnen met nieuwe ideëen om een nieuwe band te starten. Al snel waren zangeres Hanneke Moerman en gitarist Patrick de Brabander aangetrokken, waarna ook oud Dodo’s Revenge-lid Simone Keijzer op de toetsen wilde terugkeren. Nog geen week later zou Ruud vaMil komen drummen en zie daar; 'Dodo’s Alive' was geboren. 

 

Na een paar maanden oefenen kwam er al een groot optreden in ’t Teejater te Naaldwijk. Vlak daarvoor kwam de wens van Patrick uit om eeonderwaterfotoshoot te doen en om deze te presenteren tijdens het optreden. In een zwembad in Zoetermeer werd van te voren geoefend en met wat oude instrumenten via gitaarleraar Peter van Elswijk, werd uiteindelijk een originele fotosessie gemaakt door onderwaterfotograaf Cor Kuyvenhoven. 

 

Na twee optredens in 't Teejatereen optreden in Oikos Wateringen, een akoestisch optreden aan de Bospolder en een bruiloftoptreden werd de band helaas onstabiel. Wilfred had al medio 2016 aangegeven te stoppen met muziek, waarna Simone en Ruud kort daarna ook afhaakten 

 

Zonder twijfel gingen Ruben, Patrick en Hanneke verder met akoestische sessies en optredens. 

Eind 2016 vonden de overgebleven bandleden dat het genoeg was geweest; een volledige band moest weer worden gevormd. Voor de drummer werd een zoekactie gestart, waarna twee genodigden auditie mochten doen. Hier kwam huidig drummer Stephan Moerkerken uit voort. Voor de kerst 2016 was Dodo’s Alive opnieuw een feit. 

 

Dodo’s Alive speelt pop en rockcovers, meestal in een eigenaardig jasje en ook in medley’s of mashupsMeerdere zelf geschreven nummers zijn ontstaan  en worden regelmatig tijdens optreden ten gehore gebracht.